دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

دیزل ژنراتور از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

موتور (Engine) : یکی از اصلی ترین بخش های دیزل و ژنراتور هست. در واقع این موتور هست که نیروی مکانیکی لازم را تولید و به ژنراتوری که به آن وصل شده است منتقل میکند. پس نتیجه میگیریم که توان و بازده موتور تاثیر مستقیم در مقدار برق تولید شده توسط دستگاه را دارد.


ژنراتور (Generator) 
: ژنراتور مرکز اصلی تولید برق دستگاه یا به عبارتی مولد برق است. در حقیقت ژنراتور نیروی مکانیکی تولید شده توسط موتور را به نیروی الکتریکی تبدیل میکند. حاصل این فرایند تولید برق است. لازم به ذکر هست همانطور که گفته شد توان و بازده موتور در مقدار برق تولید شده تاثیر مستقیم دارد ، توان و بازده ( ژنراتور ) مولد برق نیز در مقدار تولید برق تاثیر مستقیم دارد.

سیستم خنک کننده (Cooling System) :این را میدانیم که موتور به وسیله متراکم کردن و سوزاندن سوختی که وارد آن میشود تولید نیرو میکند. مقداری از این حرارت تبدیل به انرژی مکانیکی میشود و مقداری دیگر به هدر میرود. این حرارت به هدر رفته شده اگر طبق پروسه ای از دستگاه گرفته نشود ، در زمان کمی باعث خراب شدن دستگاه میشود. حال با طراحی سیستم خنک کاری که معمولا بر پایه آب هست( البته نوع گازی هم وجود دارد که با گاز هیدروژن کار میکند) حرارت مضاعف دستگاه را از آن میگیریم.

سیستم روغن کاری : در موتور دستگاه چون اجزای زیادی و جود دارد و این اجزاء مدام در حال سایش یکدیگر هستند ( به خاطر نیروی مکانیکی که موتور در حال تولید آن هست) کل سیستم باید روغن کاری شود که از این سایش جلوگیری شود. روغن دستگاه معمولا هر 100 ساعت یک بار یا سالی یک بار باید تعویض شود.


شارژر باطری (Battery Charger)
 : شارژر باطری دستگاه یکی از بخش های مهم دستگاه هست. زیرا نیروی استارت اولیه دستگاه از باطری های دستگاه گرفته میشود. لذا نیاز هست تا همیشه شارژری باشد که باطری های دستگاه را در حالت شارژ کامل نگاه دارد تا در مواقع نیاز دستگاه بدون مشکل روشن شود.

سیستم کنترل : سیستم کنترل دیزل و ژنراتور وظیفه کنترل بخش های مختلف دستگاه از جمله : موتور (فشار روغن ، دمای آب ، ساعت کارکرد ، دور موتور و ….) ، ژنراتور ( ولتاژ تولید شده توسط مولد ، فرکانس ،جریان و …) و …. را دارا هست.

·  مخزن سوخت (Fuel Tank) : مخزن سوخت باید دارای جنس مناسبی باشد تا سوخت ریخته شده در آن باعث خوردگی های احتمالی مخزن نشود. همینطور نسبت به ابعاد و مصرف سوخت دستگاه حجم مناسبی داشته باشد تا بتواند به راحتی گنجایش 8 ساعت سوخت مصرفی دستگاه را دارا باشد.

سیستم دود خروجی دستگاه : این سیستم برای هدایت گاز خروجی حاصل از احتراق موتور طراحی میشود . علاوه بر این با استفاده از منبع اگزوز صدای ناهنجار حاصل از احتراق و همینطور مقدار گاز های سمی خروجی دستگاه هم کنترل میشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا